Utorak je sretan dan za 148 šibenskih obitelji. Ministar Štromar će im podijeliti ključeve POS-ovih stanova

Točno 148 ključeva POS-ovih stanova na Šubićevcu podijelit će sutra ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, direktor APN-a Slavko Čukelj te šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Štromar je, podsjetimo, prije mjesec dana posjetio gradilište u Šibeniku koje je ovih dana finalizirano te se dotjeruju detalji. Kazao je kako iznimno zadovoljan velikom potražnjom za POS-ovim stanovima, a očekuje da će ih raditi još više nego sada.

– To očekujemo posebno u Dalmaciji i otocima jer mladi ljudi tamo mogu teže doći do svoje nekretnine. Njima treba samo dobar posao i krov nad glavom. Nudimo dva modela, ne samo POS, nego i subvencionirane kredite s kojima idemo na jesen – kazao je Štromar koji najavljuje nove POS-ove stanove u Šibeniku za dvije do tri godine.

Stanovi po poticajnoj stanogradnji u Šibeniku su sagrađeni za godinu dana, a cijena kvadrata je oko 1.050 eura što je prilično povoljno za novogradnju. Na listama je bilo otprilike 500 ljudi, a sada ih na novu turu stanova čeka oko 300.

Upravo zbog tog broja APN je najavio raspisivanje novog natječaja za investitore u Šibeniku, a spominje se nekoliko lokacija, od Meteriza, odakle puca ‘pogled od milijun dolara’ pa do svete Mare, a najnovije i na Biocima.

Dodatni benefit, osim jeftinije cijene novih kvadrata, je i cijena kreditiranja u kojem je na 30 godina kredita sveukupno potrebno vratiti još tridesetak posto kamata, što je vrlo povoljno. To je moguće jer država sufinancira projekt pa je tako od 75 milijuna kuna na Šubićevcu, država bespovratno dala 26 milijuna kuna.

U Gradu Šibeniku i dalje ‘daju podršku’ lokaciji na Meterizama, ali pregovaraju s novim investitorima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.