Vruće i za vikend

Uz cvrčke smo utonuli u noć, a i danas će asfalt biti mekan

I dalje će osvježenje ostati dublje u kopnu, a obala i otoci nastavljaju se pržiti i nakon najtoplijeg lipnja na Zemlji od kada se mjere temperature. Sutra će tako na kopnu biti još malo manje toplo, promjenljivije uz moguću mjestimičnu kišu te pljuskove i grmljavinu. Kod nas monotono, većinom sunčano i vruće. Šibenik je sinoć oko 20 sati u noć ušao kao najtopliji u Dalmaciji s 33,3 °C, a podnevni maksimum bio je iznad 36 °C, na Krvavicama i 38 °C.

Na šibenskom području jutros je vedro sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 27 °C, u Šibeniku, Pirovcu i Oklaju 26, u Vodicama, Skradinu i Primoštenu 25, u Kninu i Dubravicama 23, a u Drnišu 20 °C.

U Dalmaciji i danas vruće s temperaturom od 32 do 35 °C. Pritom će biti sunčano, uglavnom u Zagori uz mogućnost za mjestimične pljuskove i grmljavinu, koji lokalno mogu biti izraženiji. Nakon jutarnje bure vjetar će danju okrenuti na jugozapadni i zapadni, uglavnom na otvorenome moru na sjeverozapadni.

U subotu će vjetar na Jadranu okrenuti na jugo, najprije na sjevernom dijelu, zatim u nedjelju i drugdje. Prije toga, još će biti jutarnje bure i poslijepodnevnog zapadnjaka i jugozapadnjaka. Uz to i dalje će prevladavati sunčano te će biti vruće, posebice u Dalmaciji.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.