Novo ruho kalkulatora za bodove za upis u srednje škole kao podrška u izboru željenog zanimanja

Kako bi upis u željenu školu protekao bez glavobolje za učenike i roditelje, portal Srednja.hr prije nekoliko godina pokrenuo je ‘Kalkulator bodova za upis u srednju školu’, a ove godine je uz potporu Hrvatske zajednice županija ‘Kalkulator’ dobio novo ruho. Ujedno, ‘Kalkulator’ nudi i dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova.

Radi se o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, ‘Kalkulator’ od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

Kalkulator je u prošloj godini bio posjećen čak 140 tisuća puta, a još se bolji rezultat očekuje ove godine s podrškom Zajednice, koja je postala glavni partner projekta.

Inače, ovo je prva suradnja portala Srednja.hr i Hrvatske zajednice županija, a zadovoljstvo glede podrške projektu izrazio je i predsjednik Zajednice Goran Pauk.

– Raduje me što je Hrvatska zajednica županija postala dijelom ovog pozitivnog i nadasve korisnog projekta Srednje.hr. Županije, kao osnivači osnovnih i srednjih škola, svakako trebaju olakšati mladima i dati im podršku u izboru željenog zanimanja. Poticanjem mladih na promišljanje o budućnosti i odabirom škola u matičnoj županiji, potičemo i razvoj županijskog školstva – istaknuo je Pauk.

Kako dolazi vrijeme upisa, interes za kalkulator raste, a posjetiti ga možete na ovom linku.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.