Uz stručnu pratnju vodiča: Brojni Šibenčani uživali upoznavajući svoj grad i njegove skrivene priče

Brojni su Šibenčani ovu tmurnu zimsku nedjelju odlučili iskoristiti kako bi otkrili nešto novo o Šibeniku i o svim skrivenim pričama, a sve uz pratnju turističkih vodiča uoči Dana međunarodnog priznanja Hrvatske. Besplatna vođenja u oko 40 gradova s početkom u 12 sati organizirala je Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’ uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

– Ovom akcijom želimo na  malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije. Ujedno na isti način želimo ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima  koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti  će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost  turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj – poručuju iz Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

Vođenja u Šibeniku, Kninu i Drnišu organizira Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik, a svi koji su Šibenik željeli razgledati uz stručno vodstvo Tine Biluš okupili su se u Perivoju Roberta Visianija.

foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.