Varošani se izborili za svoje: ‘Ako nam zabrane parking u Varošu, možemo iseliti jer nemamo alternative’

Iscrtavanje horizontalne prometne signalizacije u tri varoške ulice najavljeno za danas popodne zaustavljeno je nakon što su se stanari šibenske Varoši okupili  kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog novonastale prometne situacije koja bi, kako su kazali, mogla rezultirati zabranom parkiranja.

– Dogovorili smo se da se zasad zaustavi iscrtavanje horizontalne signalizacije, a na sastanku ćemo dogovoriti rješavanje problematičnih mjesta iscrtavanjem X-eva i još ćemo pokušati progurati ideju da se označe karticama automobili iz Varoši. Komunalci ovdje dolaze često i tako će moći kažnjavati one koji se ne drže propisa. Uvođenje reda odgovara svima, i komunalci su suglasni s ovim prijedlozima –kazao je Nikola Baraka, predsjednik Gradske četvrti Varoš.

varos7

Prijedlog gradske četvrti bio je da se stanarima ove ulice dodijele iskaznice da svi znaju da su to ‘Varošani’ jer puno vozača koristi Varoš za besplatni parking i tako se stvara kaos.

– Ovo je slijepa ulica u kojoj sada pokušavaju uvesti neki red, ali uvjeti na terenu ne dozvoljavaju da se crte crtaju na ovakav način. Znam da je studija pravljena po svim parametrima prometne struke, ali jednostavno teško je primijeniti to u slijepoj ulici. Ljudi se ovdje poznaju i ako ima nekog prometnog problema, to se brzo riješi telefonskim pozivom. Naravno, neka ključna mjesta koja su problematična za protok prometa trebaju biti iscrtana i označena s X, a ostalo prepustiti stanarima Varoši da sami reguliraju jer su već godinama naviknuli na to – istaknuo je Baraka.

varos8

varos11

Da je očigledno da ovu ideju nisu dobro iskomunicirali s građanstvom potvrdio je i Bore Rončević, stručni suradnik za komunalno i prometno redarstvo Grada Šibenika.

– S obzirom na stanare koji danas ovdje negoduju, očigledno je da nismo dovoljno dobro iskomunicirali ovu ideju sa građanstvom tako da nam predstoji novi dogovor sa stanarima da se vidi gdje su boljke i crne točke ove ulice. Kako se dogovorimo, tako ćemo i ispoštovati – kazao nam je.

varos6

Još jučer poslijepodne stanari Varoši krenuli su prikupljati potpise za peticiju protiv eventualne nove neželjene prometne regulacije. Varoš je četvrt u kojo se za parking snalazi na razne načine, ali kako je stanarka Božena Maričić kazala, u 40 godina koliko tu živi problema nije bilo.

– Snalazimo se kako uspijevamo, i nikad nije bilo problema i sve je dobro funkcioniralo. Ako nam zabrane parking u Varošu, jednostavno možemo iseliti odavde jer nemamo alternative. Preostaje nam jedino da se ponašamo kao i dosad, a ove ideje gradske uprave su sulude – smatra ona.

varos1

Logike u postavljanju horizontalne singalizacije ne pronalazi ni Tonka Mikulandra.

– Onaj tko je to namjeravao provesti, trebao je pročitati zakon i informirati se bolje o svemu. Ovo nije jedina ulica koja ima problem, ali treba pronaći rješenje koje će nas sve zadovoljiti. Ovdje živim cijeli život i nikad nije bilo problema. Uvijek su normalno mogli proći i hitna pomoć i vatrogasci i vozilo čistoće, i velika teretna vozila – kazala nam je stanarka Tesline ulice.

varos

varos2

varos5

Podsjetimo, iz gradske uprave u srijedu su izvijestili da u četvrtak kreću s radovima na postavljanju prometne horizontalne signalizacije u Ulici Nikole Tesle, Težačkoj ulici i u Ulici Paška Zjačića

SNAGA Šibenski portal

Okupljanje žitelja Varoši zbog najavljenih radova na postavljanju horizontalne signalizacije

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.