Brodica privatnog brodara na sigurnom

Vatrogasci i rendžeri NP Krka noćas kod Lozovca spasili izletnički brod od potonuća

Do pet minuta iza pola noći sinoć je trajala akcija spašavanja drvenog broda na pristaništu Lozovac od potonuća, izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Dojava o potrebi tehničke intervencije spašavanja drvenog motornog broda na rijeci Krki stigla je vatrogascima u 20.45 sati, a na intervenciju su izašla četiri vatrogasca s s dva vozila. U suradnji s djelatnicima Nacionalnog parka Krka spriječeno je potapanje broda i onečišćenje vode, što nam je potvrdila i Nella Slavica, ravnateljica Nacionalnog parka Krka.

– Riječ je o drvenoj brodici dužine oko osam metara, koja nije u vlasništvu Parka, već privatnog koncesionara koji obavlja prijevoz posjetitelja do Roškog slapa i Visovca. U trenutku nesreće brod nije prevozio posjetitelje, nego je bio na vezu. Zbog radova na otklanjanju kvara, koje je vlasnik obavljao, došlo je do prodora vode u brod i opasnosti od potonuća. Pokazalo se u ovoj situaciji da su sve službe spremne brzo intervenirati i odmah je oko broda postavljena plutajuća brana kako bi se spriječilo moguće onečišćenje vode. Potom je uz pomoć vatrogasaca i dizalice brod odmah izvučen bez ikakvih posljedica za okoliš – kazala nam je Slavica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.