Večer najboljih skladbi Šansone: ‘Na ovom festivalu se još uvijek osjeća mladost kod autora i izvođača’

Davne 1998. godine u Šibeniku na jednom od najljepših šibenskih trgova prvi put su održane Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. Danas, dvadeset godina nakon, Šansone su jasno profiliran glazbeni festival koji je postao prepoznat među strukom i publikom.

Slavljenička godina festivala započela je izložbom u Muzeju grada Šibenika koja je otvorena u ponedjeljkak, u srijedu je na tvrđavi Barone održan gala koncert Tommi Michell. Večeras je na prepunom trgu ispred šibenske katedrale održana Večer najboljih skladbi koja je ponudila retrospektivu na posljednjih dvadeset godina.

zene

s s1 s3 s4

Večer je otvorila klapa Neverin pjesmom ‘Šibenska grandeca’, a na pozornici su se tokom večeri redala imena koja su već okusila svjetla ove pozornice.

– Lijepo je što su me uvrstili u ovu jubilarnu godišnjicu iako iza sebe imam ‘tek’ četiri nastupa na Šansoni. Ono što moram priznati je da je ovaj festival puno ležerniji od drugih festivala na kojima sam nastupala i još uvijek se osjeća mladost kod autora i izvođača, kazala je Jelena Radan koja je otpjevala pjesmu ‘Kad nas ne bude’ s kojoj je lani nastupila.

s14 s16

Pod ravnanjem maestra Damira Marušića, orkestar je pratio 24 pjevača i pjevačice koji su otpjevali ukupno 30 hitova po izboru direktora manifestacije Dušana Šarca i Branka Viljca, nastalih u dvadeset godina, koliko broji Dalmatinska šansona.

s7 s8 s10

sansona5 s12 s13 s15

Šibenski pjevač Branimir Bubica na Večeri dalmatinske šansone nastupio je desetak puta što ga svrstava u jednog od najčešćih izvođača u ovih 20 godina festivala. Ove godine po prvi put izlazi samostalno i to sa pjesmom koju je sam napisao.

– Dosad sam nastupao u raznim kombinacijama, no ove godine smo se odlučili na iskorak i predstaviti se s autorskom pjesmom. Ona zasad dosta dobro prolazi vani, a sutra ćemo vidjeti kao će je publika na Šansoni prihvatiti, kazao nam je Bubica.

s18

s17 s20 s21 s22

Jubilarno dvadeseto izdanje nastavit će se u subotu s natjecateljskim dijelom na Večeri novih skladbi.

 – I što drugo reći nego da se javno volimo, i izvođači i publika i grad Šibenik. Neka ljubav dugo živi u nama, izjavili su jednom prilikom Branko Viljac i Dušan Šarac, tandem koji stoji iza festivala.

Publika i izvođači i večeras su pokazali da je ljubav javna.

SNAGA Šibenski portal

Šibenska grandeca

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.