Produženi vikend

Velike su gužve na cestama prema moru, vozi se u kolonamaFoto: Ilustracija/arhiva

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, a povremeno se vozi u kolonama uz zastoje. Hrvatski autoklub vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole za strpljenje.

Na ceti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog prometne nesreće kolona je i zastoj između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru mora, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora od čvora Jankomir kolona je oko 500 metara, a od čvora Kosnica (A3) kolona je oko 12 kilometara. Na dionici od naplate Lučko do tunela Mala Kapela vozi se usporeno uz povremene zastoje i kolone.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista.

– Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine – poručuju iz HAK-a.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.