Veliko zanimanje za ‘1. Krka polumaraton’: Organizatori povećali broj sudionika

Zbog velikog zanimanja za ‘1. Krka polumaraton’, organizatori, Atletski klub maraton 2000 i Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’, povećali su broj sudionika pa su prijave još uvijek u tijeku.

Međunarodni sportski događaj ‘1. Krka polumaraton’, koji će se 14. travnja ove godine održati u Nacionalnom parku ‘Krka’, pružit će sudionicima poseban ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine.

– Posljednjih godina u Hrvatskoj raste zanimanje za trčanje, a samim tim i za boravak u prirodi, na svježem zraku. Tako je i nastala ideja da se ovaj sportski događaj održi upravo u Nacionalnom parku ‘Krka’, i to u njegovom sjevernom dijelu, manje poznatom javnosti, ali bogatom netaknutom prirodom i spomenicima koji svjedoče o burnoj prošlosti toga kraja. Staza polumaratona prolazi zanimljivim i lijepim dijelovima Parka, prelazi rijeku Krku i završava u biseru antičke arhitekture, rimskom vojnom amfiteatru. Nije pretjerano zahtjevna i u skladu je s međunarodnim pravilima cestovnog trčanja, poručuju organizatori.

Trkači startaju u sjevernom dijelu Nacionalnog parka ‘Krka’, u Eko kampusu Puljane, zatim trče u smjeru Oklaja, potom se spuštaju do same rijeke, uz Brljansko jezero, nakon čega slijedi jedini uspon u smjeru amfiteatra Burnum, gdje je i cilj. Za sve one kojima je 21,098 kilometara polumaratona prevelik izazov, a željeli bi sudjelovati u ovom lijepom događaju na programu je i kraća utrka, na 5,5 kilometara. Svaki sudionik dobit će, kao dio startnog paketa, jednodnevnu ulaznicu za posjet Nacionalnom parku ‘Krka’.

Zainteresirani se mogu prijaviti na www.utrka.com. Sve informacije o ‘1. Krka polumaratonu’ možete pronaći na www.krka.run.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.