Vežite se i ne žurite, šibenska policija provodi pojačanu kontrolu na cestama

Šibenska policija provodit će pojačane aktivnosti na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Šibensko-kninske županije, a sve u cilju povećanja sigurnosti u prometu na cestama, posebno u odnosu na smanjenja smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja na našem području.

– Na nužnost povećanja stanja sigurnosti u prometu na cestama upućuju i naši statistički pokazatelji za proteklih osam mjeseci kada se dogodilo 837 prometnih nesreća, saznajemo u policiji.

Tijekom rujna provodit će više ciljanih akcija, a u tjednu od 11. do 17. rujnao maksimalno će intenzivirati  provođenje nadzora korištenja sigurnosnih pojaseva kod svih vozača i putnika u automobilima.

U sklopu akcije u srijedu, 13. rujna, na našem je području kontrolirano više od 140 vozila, kojom prilikom je poduzeto 96 mjera, od kojih 88 mjera nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 mjera korištenja mobitela tijekom vožnje, kao i ostalih prekršaja ove vrste, doznajemo u policiji.

Policija će isto tako 23. i 24. rujna provoditi ciljane preventivno-represivne akcije u prometu kroz kontrolu alkoholiziranosti vozača, dok će 27.rujna pojačati kontrolu  dopuštenih brzina kretanja vozila, obavještavaju iz policije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.