Grade 260 stanova, prvi useljivi dogodine

Veznjak Vatrenih u biznisu s Vladom Čovićem. Zajedno će izgraditi Podsolarsko rivijeruFoto: Podsolarsko riviera

Milan Badelj, veznjak nogometne reprezentacije s partnerom Tomislavom Alpezom te šibenski poduzetnik Vlado Čović počinju gradnju apartmanskog naselja u Podsolarskom, uz plažu Rezalište zbog čega su zajedno osnovali tvrtku ‘Podsolarsko riviera’.

U prvoj fazi planirana je izgradnja osam rezidencijalnih blokova s 21 kućom, odnosno 40 apartmana. Naselje je projektirano tako da svaka stambena jedinica ima i vlastiti vanjski prostor, natkrivenu i otkrivenu terasu te vrt s mediteranskim biljkama. U vrtovima su planirani bazeni i vanjski tuševi te uz objekte dovoljan broj parkirališnih mjesta. Javne zelene površine navodnjavat će se prikupljenom kišnicom.

Kako saznaje Šibenski portal, radovi pripreme terena za izgradnju objekata prve faze počet će do kraja ove godine, a sama izgradnja već početkom sljedeće. Prvih 40 apartmana bit će useljivi u drugoj polovini 2020. godine, a konačne cijene još nisu formirane i ovisit će o položaju stana, udaljenosti od mora i kvadraturi prostora.

Sve stambene jedinice imat će centralno etažno grijanje na plin, suvremeni izolacijski sustav i aluminijsku stolariju otpornu na utjecaj mora i soli. Tlocrtna fleksibilnost svake stambene jedinice otvara mogućnost iznajmljivanja ili korištenje višegeneracijskih obitelji. Projektirani kao modularni stanovi omogućuju spajanje dvije jedinice u jednu te kreiranje većih prostora, ako je to želja kupca.

Postojeće, zapuštene montažne hale i pet manjih objekata nekadašnje tvrtke Dane Rončević, investitori planiraju srušiti te na prostoru od šest hektara u četiri faze izgraditi naselje sa 45 stambenih objekata i ukupno 260 stanova. Naselje će, uz uređene zelene površine, biti opremljeno trim i biciklističkom stazom, šetnicom, odmorištima i manjim dječjim igralištima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.