VIDEO ‘Nocturno’ sa Krke u kojem je 70 tisuća fotografija krške ljepotice

Novi spektakularni trominutni video ‘Nocturno’ u time lapse tehnici javnosti je predstavila, u povodu 32. rođendana, Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’.

Brojni sudionici rođendanskog predstavljanja u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ Šibenik s oduševljenjem i pljeskom pozdravili su novi video koji prikazuje Krku u svoj njezinoj ljepoti. Autori ovog promotivnog videa su Mario Romulić i Dražen Stojčić, dok je Ana Rucner prekrasne prizore Krke popratila osebujnom izvedbom na violončelu.

-Zanimljivo je istaknuti da su sve fotografije snimljene po noći, korištenjem isključivo mjesečeve svjetlosti, kako bi se prikazala rijeka Krka, neopterećena i sama u tišini, pod okriljem noći obasjana zvijezdama. U njemu se surovi krš i životvorna voda sjedinjuju u skladnu cjelinu te bez daha ostavljaju sve koji ga pogledaju i potiču zaljubljenike u prirodu i Krku, i sve buduće posjetitelje, da Krku još više zavole i ljube, kaže Katia Župan, glasnogovornica NP Krka.

krka

Time lapse je tehnika dobivanja video uratka nastalog od niza snimljenih fotografija u određenom intervalu koji ostavlja dojam ubrzanog protoka vremena. Dvanaest minuta je potrebno kako bi se dobile dvadeset i četiri noćne fotografije u time laps tehnici koje rezultiraju jednom sekundom videa.

Za potrebe filma isproducirano je oko 220 tisuća fotografija, a u filmu ih je upotrijebljeno oko 70 tisuća. Materijal je sniman u svim godišnjim dobima tijekom tri godine, a za obradu fotografija uloženo je šest mjeseci rada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.