VIDEO Oporba ujedinjeno napustila Gradsko vijeće: ‘Vrijeme je za žute prsluke. Maknimo s vlasti one koji rade protiv nas’

Kompletna šibenska oporba danas je napustila Gradsko vijeće pri kraju Aktualnog sata, odnosno Vijećničkih pitanja, nakon što je predsjednik šibenskog parlamenta Dragan Zlatović prekinuo sjednicu. Otišli su, kako kažu, jer nisu dobili pravo iznošenja svojih stavova i zbog toga što se ne poštuje demokracija. Održali su presicu u restoranu Gradske vijećnice, a Iris Ukić Kotarac s liste Stipe Petrina poručila je da je vrijeme za žute prsluke, to jest revoluciju koja je počela u Francuskoj.

– Ajmo se organizirati i maknuti s vlasti ove koji rade protiv nas. Mi želimo govoriti i ne želimo da Aktualni sat traje sat vremena. Ponavljam, HDZ u županiji od 105 tisuća stanovnika na vlasti drži 22 tisuće ljudi – istaknula je Ukić Kotarac.

Danas je, napominje, oporba pokazala kako je ujedinjena. A najvažnije je, dodala je sarkastično, da gradonačelnik Željko Burić ima ispolirani vanjski lik u medijima.

– Dajemo svake godine, tako i ove, 150 tisuća kuna Manjguri, dakle Krešimiru Macanu za poliranje izgleda grada Šibenika, ali građani na svojim džepovima vide što se događa – poručila je Ukić Kotarac.

SDP-ovac Joško Šupe naglasio je kako je na odboru za financije pitao kako se može pomoći dijabetičarima koje je ova Vlada zaboravila.

– Ismijan sam doslovno. Kad se već deklariramo kao grad konsenzusa, zašto tih 150 tisuća kuna ne ide dijabetičarima – upitao je Šupe.

Doktor Ivo Glavaš (Most) kazao je kako je Zeleni grad građanima zaželio Sretnu novu godinu u obliku nevjerojatnih računa za smećarinu za sljedeću godinu.

– Mislim da gradonačelnik Željko Burić treba razmisliti i u okviru svojih ovlasti uskratiti Zelenom gradu suglasnost da dere poduzetnike jer mi svi moramo razmisliti o tome od čega živi ovaj grad. Napustili smo sjednicu iz razloga jer se ne poštuje demokratska procedura – kazao je doktor Glavaš.

Nenad Samaržija Cincin iz Hrasta naglasio je kako se danas dogodio presedan na sjednici Gradskog vijeća.

– Pa gdje to ima? Da se vijećnicima ne da govoriti? Je li ovo demokracija ili režim – upitao se u čudu Samaržija.

Čim sam vidio da je direktor Zelenog grada Novica Ljubičić javno prozvao Ivu Glavaša i pitao ga gdje mu je kanta, ustao sam, iskreno je kazao Anton Dobra s liste SDP-a.

– To je na osobnoj razini. To je spuštanje na dno dna. Taman sam ih htio pohvaliti kako smo konstruktivni. Ovoga puta smo svi skupa. Ujedinili smo se – poručio je Dobra.

Ljubici Kardum iz Hrvatske stranke umirovljenika, pak, najveći problem je bilo 45 točaka Dnevnog reda na preko 700 stranica. Zapitala se kad će ona to uspjeti pročitati…

Zaključio je Rikard Marenzi s Petrinine liste koji je dodao da je Šibenik jedini u državi koji je dosad imao 11 sjednica Gradskog vijeća, a od toga su tri bile svečane. Također je napomenuo kako ‘aktualac’ ne može trajati samo jedan sat, a oni se nalaze svaka tri mjeseca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.