VIDEO Pirovački načelnik i potpredsjednik HNS-a na saksofonu ‘Odom radosti’ čestitao Dan Europe

Načelnik Općine Pirovac i potpredsjednik HNS-a Ivan Gulam, odsvirao je na saksofonu europsku himnu ‘Oda radosti’ i uputio prigodnu čestitku za Dan Europe koji se danas obilježava.

– Za nas u HNS-u europsi projekt i razvitak države temeljeni na modernim vrijednostima, nemaju alternativu. Čestitam svima Dan Europe – poručio je Gulam.

Dan Europe obilježava se svake godine 9. svibnja kao spomen na događaj 1950. godine kada je Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, predstavio svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Taj prijedlog, poznatiji kao ‘Schumanova deklaracija’, smatra se početkom formiranja Europske unije.

Mladi načelnik, podsjetimo, dugogodišnji je član Puhačkog orkestra Pirovac, koji je i tijekom svečanog dočeka predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u Šibeniku, za vrijeme njezinog trodnevnog boravka u Šibensko-kninskoj županiji, na svečanosti sudjelovao kao član pirovačkog orkestra.

FOTOGALERIJA Kolinda stigla u Šibenik, a svi viđeniji akteri javne i političke scene bili su na dočeku…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.