VIDEO SDP je krenuo s digitalnom kampanjom. Za izbore za koje pola Šibenčana (još) niti ne zna da se održavaju

Šibenski SDP, u suradnji s HSU-om, prilično aktivno se uključio u predizbornu kampanju uoči nedjeljnih izbora za mjesnu samoupravu. Naime, na svojoj službenoj Facebook stranici objavljuju kratka videa s nositeljima lista u kojima oni obećavaju boljitak svojim kvartovima i mjesnim odborima.

Izbori za mjesnu samoupravu, inače, oslanjaju se pretežito na stranačku infrastrukturu, a 2015. samo je 18 posto Šibenčana dalo glas nekom od svojih ‘susjeda’ koji su željeli voditi kvartove ili mjesne odbore. Stoga je SDP-ova virtualna kampanja pomalo iznenađujuća te pokazuje da u stranci pokušavaju i preko društvenih mreža doći do svojih uspavanih birača.

SDP je očito svjestan da se prošli izborni rezultat gdje su od 45 kvartova uzeli samo jedan, i to Raslinu, a suparnički HDZ čak 33, ne smije ponoviti. Jer bi to bilo produžavanje političke agonije u koju je partija zapala nakon katastrofalnog poraza na proteklim lokalnim izborima, ali koju ekipa okupljena oko Tončija Restovića pokušava okončati.

Socijaldemokrati su istaknuli 14 lista, doduše u suradnji s umirovljenicima, a nadaju se osvajanju barem nekoliko bitnijih gradskih kvartova. Samo za usporedbu, tri Baldekina broje šest tisuća, a neki od obližnjih mjesnih odbora stotinjak ljudi.

Uskoro će izbori na kojima će se puno toga doznati. Kao, na primjer, ‘vole’ li se susjedi, ali i rezultat sljedeće bitke za Šibenik

SDP-ova virtualna kampanja, i to za izbore za koje pola Šibenčana nije ni čulo, a niti zna da se održavaju u nedjelju, svakako je nešto novo, a i pohvalno za njih. Zbog same činjenice da se bude i nešto pokušavaju jer, kolika to floskula bila, nema jake i dobre vlasti bez kvalitetne oporbe.

Pitanje je, pak, koliko će ovi kratki video uradci pomoći SDP-u i HSU-u, odnosno do koje će glasačke skupine uspjeti doći i hoće li ih izvući iz kuće na birališta…

Uostalom, pogledajte videa sami.

Krunoslav Mazalin – Stari grad

Vinko Sutlović – Baldekin 2 – Škopinac

Maria Lokas – Raslina

Mile Mišura – Ražine

Miroslav Milovac – Meterize

Miljenko Vukšić – Vidici

Dijana Paić – Brodarica

Nikola Rak – Baldekin 3

Luka Kuvač – Crnica

Križan Marinov – Šubićevac

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.