VIDEO Šetnjom od mosta do buka za 34. rođendan Nacionalnog parka Krka

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Besplatnim ulazom za posjetitelje ovog vikenda Nacionalni park ‘Krka’ slavi svoj 34. rođendan. Zainteresirani su se danas mogli pridružiti udruzi Forca 08 iz Šibenika u šetnji od Skradinskog mosta do Skradinskog buka dugoj 3.400 metara pješačkom stazom usječenom u desnu obalu Krke, idealnom za sve one kojima se ne žuri, koji žele doživjeti prirodu svakim svojim korakom.

Jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova, proglašen je 1985. godine kako bi se zaštitile iznimne prirodne vrijednosti i bogata kulturnopovijesna baština koje se isprepliću u surovom kršu.

U proteklih tridesetak godina Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji. Važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke. Proteklu godinu obilježio je snažan razvoj aktivnog posjećivanja.

Uređeno je i predstavljeno 470 kilometara biciklističkih ruta, a kao polazišna točka za aktivne vrste posjećivanja otvoren je novi posjetiteljski centar u Laškovici. Dvije nove staze na dvjema obalama Krke idealne su upravo za aktivni boravak u prirodi lokalnog stanovništva: Goriš – Torak na lijevoj i Vukovića Podi na desnoj.

Foto i video: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.