VIDEO Vidović donio maketu F-16 Krstičeviću. Ministar obrane ‘pukao’ i bacio je od pod

Franko Vidović, saborski zastupnik SDP-a, uručio je danas dvije makete F-16 avina premijeru Andreju Plenkoviću i ministru obrane Damiru Krstičeviću. Ministar je ‘poludio’ i bacio maketu od pod uz navodno pogrdne riječi prema Vidoviću koji se mirno odšetao nazad na svoje mjesto. Premijer je za to vrijeme mirno pogledao maketu…

– Ako nastavite ovako, jedini avioni koje ćemo mi nabaviti u Hrvatskoj su ovi koje je nabavio moj kolega Maras. Oni koštaju oko 150 kuna i ja ću vam ih sad uručiti i vi se možete s njima u miru igrati bez da izazovete međunarodni skandal, bez da trebate pokazati ikakvu odgovornost – krenuo je Vidović prema premijeru i ministru obrane.

 

Prije toga je Plenkoviću poručio da je Hrvatsku izložio međunarodnom skandalu i blamaži jer o propaloj nabavi izraelskih aviona F-16 Barak negativno pišu svi svjetski mediji, a propašću tog natječaja dodatno je ugrožena sigurnost Hrvatske.

– Već sam mislio da će proći aktualno prijepodne bez pitanja o avionima. Teza da smo ugrozili nacionalnu sigurnost jednostavno nije točna. Ona je isfabricirana. Naša odlučnost da moderniziramo hrvatsko ratno zrakoplovstvo je nezamjenjiva – rekao je Plenković te dodao da ne bi kupovali izraelske avione da nisu imali dokumente.

Vidović mu je odgovorio kako je jasno da je cijeli proces duboko kontaminiran.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.