VIDEO Zabijelilo Kijevo, u Kninu padaju ‘krpe’. Sedam ekipa čisti i posipa ceste

Snijeg od jutros pada na sjeveru županije, zbog čega je Kijevo dobilo tanji snježni pokrivač, dok je u Kninu oko 9 sati počeo padati gusti snijeg.

Na 855 metara nadmorske visine, Promina je potpuno zabijelila.

– Osim sjevera županije, snijeg je jutros počeo padati i u Unešiću, ali se nije zadržavao na kolniku. Četiri ekipe čiste snijeg na širem kninskom području, a u skladištima imamo dovoljno soli koju smo nadopunili proteklih dana – kazao nam je tehnički direktor Cesta Šibenik Ante Pijuk.

Jaka krupa koja je jutros oko 6 sati padala na šibenskom području, nije prouzročila veće probleme, izuzev jedne prometne nesreće u kojoj je 61-godišnjakinja u Opelu na Biocima izletjela s ceste, ali nije ozlijeđena.

– Tri vozila prije sat vremena uputila su se prema Drnišu na posipanje i čišćenje cesta. Riječ je o preventivnim radnjama s obzirom da se temperatura spušta – dodaje Pijuk.

Prema izvješću Hrvatskog autokluba (HAK), snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Dalmatinske zagore i središnje Hrvatske. U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.