VIDEO Zekanović se ‘dohvatio’ TEF-a u Saboru: Marić mu otkrio da će do ljeta biti jasni obrisi projekta

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, danas je u Hrvatskom saboru postavio pitanje ministru državne imovine Goranu Mariću u vezi realizacije projekta TEF-a na što mu je ovaj odgovorio kako će do ljeta biti jasni obrisi projekta.

– Riječ je o prostoru koji je iznimno vrijedan, a ja ću se usuditi reći, onako subjektivno, iz šibenske perspektive, da je to najvrijedniji prostor na obali Jadrana budući da je njegova procijenjena vrijednost oko 350 milijuna kuna. Ono što je sporno je da je taj prostor opterećen brojnim hipotekama poput onih Ministarstva gospodarstva, financija i Fonda za energetsku učinkovitost. Šibenčani itekako željno iščekuju realizaciju tog projekta, odnosno rješavanje vlasničke strukture i da taj projekt konačno krene na dobrobit svih Šibenčana i čitave Republike Hrvatske – rekao je Zekanović ministru Mariću.

Marić mu je odgovorio kako pitanje nema izravnog doticaja s Ministarstvom državne imovine, ali ima neizravnog pa će odgovoriti na to pitanje.

– Potraživanja koja ima Republika Hrvatska bit će pretvorena u temeljni kapital društva pa će država dijelom postati vlasnik te nekretnine na području bivšeg TEF-a. Evo baš prije tri dana sam dobio izvješće o stanju tog projekta. Istina je da sam predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, kada je tražio koji će biti projekt mandata Ministarstva, rekao da će to biti projekt TEF-a. On se razvija dobro, a možda se to čini malo sporije nego što je očekivano. Ako je 27 godina nepromijenjeno stanje, onda je teško očekivati čarobnjaštvo jer toga nema. Ali smo sve poduzeli pa više nismo na početnom koraku, nego negdje u sredini realizacije tog projekta i siguran sam da će do ljeta već biti jasni obrisi gotovosti tog projekta – poručio je Marić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.