Vidović zbog magnetne rezonance u Šibeniku bacio rukavicu Buriću

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović pozvao je gradonačelnika Burića da se aktivno uključi u lobiranje da amandman za nabavku magnetne rezonance prođe u interesu građana našeg grada i županije.

U svom pripćenju navodi kako je cijeli problem započeo za vrijeme Milanovićeve vlade kad su 2013. godine zastupnica Branka Juričev-Martinčev i zastupnik Ante Kulušić predali identičan amandman za Opću bolnicu Šibenik – nabavka magnetske rezonance. Kada to nije prošlo, od toga su napravili prvorazredno političko pitanje, ističe Vidović u priopćenju.

– Tijekom kampanje u lokalnim izborima 2013. nekoliko puta je to i sadašnji gradonačelnik Burić apostrofirao kao vrlo važno pitanje, a posebno je problematizirao moje glasovanje u Hrvatskom saboru, navodi Vidović u priopćenju.

Nabava magnetne rezonance vrijedne 12 milijuna kuna za šibensku Opću bolnicu, jedan je od osam amandmana ukupno vrijednih 196,5 milijuna kuna koje je saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović podnio na Vladin prijedlog državnog proračuna za 2017. godinu.

– Sad me zanima dosljednost i vjerodostojnost tih ljudi. U poziciji su vlasti i jedan ‘mali’ amandman težak 12 milijuna kuna za nabavu MR ne bi trebao predstavljati preveliki problem za državni proračun. Ovim putem pozivam i gradonačelnika Burića da se aktivno uključi u lobiranje da taj amandman prođe u interesu građana našeg grada i županije, zaključuje prioćenje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.