Detalji kadrovskih promjena

Vladu napuštaju Tolušić, Murganić i Žalac: ‘Dogodile su se strašne tragedije u mom resoru’Foto: Arhiva

U Središnjici HDZ-a održava se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke, a kako Jutarnji list doznaje, premijer Andrej Plenković smijenio je ministre Gabrijelu Žalac, Tomislava Tolušića i Nadu Murganić.

– Dogodile su se strašne tragedije u mom resoru. Ako će moj odlazak izresetirati sve ove stresove i možda dati šansu za neke nove pokušaje, za neka nova rješenja, ja ću biti itekako zadovoljna. Postavili smo neke dobre temelje. U mom resoru ostalo je puno stručnih ljudi, koji imaju želju i znanje da pomognu. Uvijek sam isticala da sam dio sustava i jesam, ja sam socijalna radnica- poručila je Nada Murganić.

Novi ministar regionalnog razvoja i fondova i EU bit će Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava, nova ministrica poljoprivrede bit će Marija Vučković, a umjesto Nade Murganić nova ministrica socijalne skrbi i demografije bit će saborska zastupnica Vesna Bedeković. Novi ministar rada navodno bi trebao postati dosadašnji šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.