Voze, ali tahografi im ne rade: Policija u prekršaju ‘ulovila’ sedam autobusa na našim cestama

Ukupno sedam teretnih vozila isključeno je iz prometa na našim cestama proteklog tjedna kada je policija provodila ciljanu akciju usmjerenu na nadzor teretnih vozila i autobusa.

Naime, tehnička neispravnost bila je razlog isključenju jednog autobusa iz prometa, tri vozača odgovorna su za tehničku neispravnost tahografa u autobusima, a za preostala tri neispravna tahografa odgovorna je tvrtka u čijem su vlasništvu autobusi, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Prometna policija utvrdila je ukupno 23 prekršaja, pa osim devet prekršaja neispravnosti tahografa, zabilježena su i četiri prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest zbog tehničke neispravnosti vozila i četiri ostala prekršaja.

Akcija je održana prema planu aktivnosti Europske mreže prometne policije – TISPOL, a na našem je području ukupno kontrolirano 66 teretnih vozila.

(FOTO: Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.