Vrućina preselila u Norvešku, a početkom srpnja još jedna bitka za Balkan

Temperatura zraka jučer je na kopnu porasla ponegdje do 25°C dok je na moru maksimalna dohvatila i 28°C. More se malo sporije vraća ugodnijim temperaturama. Na šibenskom je području jutros pretežno vedro uz malu naoblaku i umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati u Murteru, Pirovcu i Rogoznici iznosila je 20°C, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Drnišu 19, a u Kninu i Primoštenu 18°C.

Na obali i danas bez veće promjene dok će na kopnu biti malo svježije zbog više oblaka te povremene kiše. Na sjeveru Dalmacije bit će sunčanije, dok će prema jugu oblaka biti više, a mjestimice može pasti i malo kiše, pa i u obliku ponekog pljuska.

Slično i sutra, a onda od petka postupno sve toplije. More je ovih dana pristojno ohlađeno, a bure će biti još danas pa će u četvrtak zapuhati dosta neugodna tramuntana osobito na otvorenom moru. U petak vjetar slabiji, a temperatura mora i zraka posvuda malo viša. Ako se pitate gdje je ljeto, eno ga u Norveškoj gdje u hladu mjere 31°C.

norveska lito

Početkom srpnja će se opet voditi borba između vrućeg afričkog zraka te svježeg kontinentalnog zraka za prevlast nad Balkanom. Ovog puta je u malo boljoj poziciji vrući zrak zbog drugačijeg nagiba anticiklone koja će se dignuti prema sjeveru kontinenta pa bi hladnija zračna masa trebala proći malo istočnije od Hrvatske. Za sada se ne očekuju nikakvi ekstremi po pitanju vrućine.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.