VUŠ i ove godine domaćin trećeg Međunarodnog susreta turizma i ugostiteljstva

Šibenik će ove godine od 16. do 18. ožujka biti domaćin trećeg Međunarodnog susreta turizma i ugostiteljstva, te tako okupiti preko 200 sudionika iz gradova diljem Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Predviđena je dvodnevna konferencija koja će se održati u prostorijama VUŠ-a, a na temu ‘Moć storytellinga’ izlagat će brojni priznati stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva.  Projekt  organizira Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku. Na njemu temeljito rade članovi organizacijskog odbora, na čelu sa predsjednicom studentskog zbora Ankicom Arbutinom.

Storytelling je sve popularniji u turizmu jer turisti više ne kupuju uslugu, nego doživljaj i iskustvo. U turizmu je jedna od najvažnijih aktivnosti privući turiste u svoju destinaciju i prezentirati je najbolje što možeš, a storytelling u promociji destinacije može služiti kao glavni alat za izazivanje osjećaja koji će potaknuti stvaranje nezaboravnih uspomena. Nakon kongresnog dijela, sudionici će moći upoznati bogato kulturno, ali i povijesno nasljeđe grada Šibenika te okolnih turističkih lokaliteta.

Inače, cilj projekta je povećati kvalitetu visokoškolskog obrazovanja preko organizacije Susreta studenata koji se pripremaju za budući rad u turizmu i njegovim popratnim djelatnostima. Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva djeluje u  suradnji sa organizacijom Turizmijade, najveće mreže studenata turizma u Europi, koja godišnje okuplja preko 2000 studenata, profesora i asistenata na sličnim događajima u Opatiji, Zagrebu, Budvi, Tivtu, Novom Sadu, Skoplju, Portorožu i ostalim gradovima.

– Posebno smo ponosni što i ove godine imamo priliku ugostiti po treći put na našem događaju drage kolege, sada već prijatelje u našem gradu, Šibeniku. U skladu sa temom koja je vezana za storytelling, za naše goste pripremamo jednu drugačiju priču Šibenika.  Kao studenti ovog grada želimo prezentirati i približiti izvornu priču kulture i tradicije. Gosti susreta će moći posjetiti najatraktivnije dijelove i uz to čuti razna iskustva uspješnih poslovnih ljudi Šibenika – kazala je predsjednica Studentskog zbora i voditeljica projekta, Ankica Arbutina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.