Za mini mljekare i uljare na raspolaganju 150 milijuna kuna uz jednostavniju proceduru

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaje za objekte malog kapaciteta za preradu mlijeka i za proizvodnju ulja. Svrha ovih natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po svakom natječaju za mini mljekare i uljare iznosi 75 milijuna kuna.

– Kao što smo i obećali, danas smo raspisali natječaj kojim naši proizvođači mlijeka i ulja mogu unaprijediti svoje poslovanje koristeći Program ruralnog razvoja RH. Prvi put imamo ciljani natječaj samo za male mljekare koji će imati važnu ulogu u povećanju dodane vrijednosti svake litre lokalno proizvedenog mlijeka. Jednaka situacija je i s uljarama jer bez blizine uljara nema kvalitetnog maslinovog ulja na koje smo toliko ponosni. Ukupno je na raspolaganju 150 milijuna kuna za ova dva natječaja i, sudeći po interesu, očekujem da će Agencija zaprimiti i više prijava nego što je novca na raspolaganju, jer smo detektirali da nam ova dva segmenta proizvodnje imaju veliki potencijal, ali premalo izvora financiranja. Prijavite projekte, znate da su procedure kraće i s puno manje papira – podsjetio je ministar Tomislav Tolušić

Vrijednost potpore po projektu za mini mljekare iznosi od 15 tisuća do milijun eura, a intenzitet potpore po projektu iznosi 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, dok vrijednost potpore za uljare po projektu iznosi od 15 tisuća do 400 tisuća eura, a intenzitet potpore po projektu također iznosi 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Više informacija o prihvatljivim korisnicima i ulaganjima možete pogledati ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.