'Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019'

Za Vukovar i Škabrnju: Hrvatski vojnici donirali krv, najveći odaziv u KninuFoto: MORH / T. Brandt, HV/ M. Barać, I. Karloci
Drugu godinu zaredom Hrvatska vojska u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi uoči obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje

Drugu godinu zaredom Hrvatska vojska u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi uoči obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje.

Povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska provode humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom ‘Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019’.

Akcija darivanja krvi održana je u četvrtak u vojarnama 204. brigade HV u Vukovaru i 4. gardijske brigade Pauci u Kninu te u Domu HV-a Zvonimir u Zagrebu.

Humanitarna akcija ‘Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju’ održava se drugu godinu zaredom u suradnji s lokalnim organizacijama Crvenog križa i županijskim bolnicama koje u svojem sastavu imaju Odjel za transfuzijsku medicinu, izvijestio je MORH.

Najveći je odaziv bio u kninskoj vojarni 4. gardijske brigade Pauci, gdje je prikupljeno 200 doza krvi. U vojarni 204. brigade HV”u Vukovaru prikupljene su 93 doze, a u Ministarstvu obrane akciji se odazvalo 107 pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane, od kojih je prikupljeno 88 doza krvi.

Kadet Tomislav Kušec poručio je kako sudjelovanje u akciji budi posebne emocije.

– Čast je biti u Hrvatskoj vojsci i sudjelovati u akcijama koje organizira Hrvatska vojska. Redoviti sam darivatelj krvi, ali osjećaj ponosa je izraženiji danas jer odajemo počast i pijetet žrtvama Vukovara i Škabrnje. Darovati krv je najmanje što možemo učiniti, a krajnji cilj je spasiti nekome život.

Humanitarnoj akciji odazvali su se i državni službenici i namještenici u MORH-u i Hrvatskoj vojsci. Djelatnica Ministarstva obrane državna službenica Suzana Begić istaknula je kako već treći put daruje krv u Ministarstvu obrane.

– Danas sam se posebno rado priključila akciji za Vukovar i Škabrnju. Kao i pripadnici Hrvatske vojske, i mi civili ćemo pomoći koliko možemo.

Doktor medicine Milan Petković iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu u Petrovoj kazao je kako je akcija protekla besprijekorno

– Bio je vrlo dobar odaziv i očekivano, darivatelji su bili zdravi i u dobroj kondiciji. Ističući kako je humanitarna akcija ‘Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019’ jedna od uspješnije provedenih, zaključio je:

–  Imali smo dobar prostor, dobru logističku podršku i dobrog domaćina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.