Zajednica žena HDZ-a s Ligom protiv raka i u Vodicama, Drnišu i Kninu

U organizaciji Županijskog odbora HDZ-a Zajednice žena ‘Katarina Zrinska’, u suradnji s Ligom protiv raka Šibensko-kninske županije, Dan narcisa obilježen je, osim u Šibeniku,  i u Vodicama, Drnišu i Kninu.

dan narcisa hdz (4)

Zajednica žena HDZ-a donirala je Ligi protiv raka dojke tisuću narcisa prodajom kojih su prikupljena sredstva za različite aktivnosti Lige, vezane uz jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te psihosocijalni oporavak oboljelih.

Članicama Lige za borbu protiv raka dojke i ŽO HDZ-a Zajednici žena „Katarina Zrinska“, u sva četiri grada, u prikupljanju donacija pridružile se se i brojne osobe iz šibenskog javnog i političkog života koje podržavaju ovu hvale vrijednu akciju.

dan narcisa hdz (2)

Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rak dojke najčešće je sijelo raka u žena u Hrvatskoj. Svakoj 11. ženi u Republici Hrvatskoj trenutačno prijeti rak, a sljedećih se godina može očekivati daljni trend porasta broja oboljelih. Više od 90 posto žena s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i bolest ispravno liječi.

dan narcisa hdz (1)

dan narcisa hdz (3)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.