Zajedništvom do pobjede: Zbog protesta meteo udruga povučen prijedlog zakona

Nakon što su  hrvatske meteorološke udruge digle na noge, među kojima  i Šibenik meteo, prijedlog zakona o meteorološkoj djelatnosti koji je DHMZ uputio u sustav e-Savjetovanje, nacrt je danas nestao.

– Nakon što su meteorološke udruge iz cijele zemlje danas burno reagirale na novi prijedlog zakona o meteorološkoj djelatnosti koji je DHMZ uputio u sustav e-Savjetovanje, nacrt je danas oko podne – nestao. Iza nas je naporan dan u kojem smo dokazali da zajedništvom možemo puno toga napraviti. Hvala svima na potpori, posebno našim kolegama – poručili su iz Udruge Šibenik meteo.

Podsjetimo, Državni hidrometeorološki savez izradio je prijedlog zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti kojim bi se mogao zabraniti rad meteorološkim udrugam. Prijedlog zakona zgrozio je mnoge hrvatske meteo udruge, među kojima i Šibenik meteo koji je u znak protesta preko profilne fotografije na Facebooku stavio crnu traku.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.