Priopćenje iz Vodovoda

Zamućena Jaruga: Vodu za piće treba taložiti i prokuhavati

Uslijed obilnih oborina došlo je do zamućenja vode u izvorištu Jaruga, te je mutnoća iznad dozvoljenih vrijednosti, izvijestili su iz Vodovoda i odvodnje Šibenik.

Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje županije koje se opskrbljuje s izvorišta Jaruga, a koje obuhvaća sve potrošače na području Šibenika te prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te dalmatinsku zagoru, odnosno Mirlović Zagoru, Perković i Primorski Dolac.

Takva voda se ne preporučuje za piće jer nije sukladna Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju. Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava na krškim područjima i obično traje nekoliko dana. Isporučena voda se redovno dezinficira.

Unatoč tome što ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži, te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje i sve druge sanitarne potrebe, navode u priopćenju iz šibenskog Vodovoda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.