‘Zaštita okoliša i očuvanje bioraznolikosti je imperativ za sve nas’

Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš otvorena je danas u vodičkom hotelu Olympia, na kojoj će tijekom tri dana 290 sudionika raspravljati o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš, procjeni utjecaja na okoliš, zaštiti prirode i održivom korištenju prirodnih resursa, sudjelovanju javnosti te zaštiti okoliša i financiranju projekata.

Zaštita okoliša i očuvanje bioraznolikosti je imperativ za sve nas. Očuvana priroda i velika bioraznolikost je jedna od najvećih vrijednosti koju baštinimo i očuvanje toga je garancija bolje budućnosti za sve nas. Ovaj konferencija će kroz razmjenu iskustava, stručno usavršavanje i podizanje svijesti biti najbolja garancija za uspjeh na ovom važnom području – poručio je šibensko-kninski župan Goran Pauk na otvaranju konferencije.

pauk konferencija

Uz župana, prisutnima su se obratili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić, Tomislav Mihotić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Marija Šćulac Domac, direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša u HGK, Tea Aulavuo, tajnica UNECE Espoo Konvencije i Marta Brkić predsjednica Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša.

coric konferencija

Ciljevi konferencije su unaprjeđivanje stručnih znanja i profesionalnog djelovanja u stručnim poslovima zaštite prirode i okoliša, usuglašavanje i zagovaranje strukovnih interesa, promicanje strukovne etike i suradnja sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama i udrugama. Konferencija se, također,  pokazala kao odlična prilika za stvaranje poznanstava i dogovaranje suradnje stručnih tvrtki iz različitih zemalja.

Organizator Regionalne konferencije o procjeni utjecaja na okoliš je Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša – HUSZPO. Trodnevna konferencija održava se u hotelu Olympia u Vodicama pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu te Hrvatske gospodarske komore. Partner konferencije je UNECE (United Nations Economic Commission for Europe).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.