Zatonjani se pridružuju globalnoj akciji: U izazovu ‘Trashtag Challenge’ čistit će plaže od smeća

Zatonjani su se odlučili pridružiti globalnom izazovu ‘Trashtag Challenge’ tako što će ove subote s početkom u 14 sati krenuti u akciju čišćenja plaža. Riječ je o izazovu koji je postano planetarno popularan, a s kojim se izazivaju stanovnici Zemlje da očiste svoja područja od otpada i fotografije objave na društvenim mrežama.

Svi mještani, ali i ostali ljubitelji Zatona, mogu se pridružiti akciji čišćenja otpada kojeg su jake struje i vjetrovi nanijeli na plaže.

Naime, godišnje se proizvede 1,3 milijarde tona kućnog otpada, milijun tona završi u oceanima i morima, a čak 80 posto otpada nalazi se na kopnu. Slijedom tih informacija u posljednje je vrijeme postao planetarno popularan hashtag #trashtag kojim se poziva ljude na zadatak fotografiranja prirode prije i nakon čišćenja, a potom na društvenim mrežama podijele rezultate koristeći taj hashtag.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.