Zatvorio Konzum na Baldekinu: ‘Ovako veliki kvart ostao je na samo jednom dućanu’

‘Štovani kupci, obavještavamo vas da trajno zatvaramo prodavaonicu s datumom 20. lipnja 2018’, osvanula je obavijest na vratima Konzuma na Trgu Andrije Hebranga na Baldekinu.

Tako je još jedna Konzumova trgovina zatvorila svoja vrata u Šibeniku, a stanovnici Baldekina ne kriju ogorčenje.

– Ovako veliki kvart ostao je na jednom dućanu, Studencu. Sad su se tamo svi prebacili i vladaju velike gužve. Konzum je imao ljubazne blagajnice, vladala je gotovo obiteljska atmosfera i brinem se i što će biti s tim ženama – kazala nam je Lena kojoj je zatvaranje Konzumove prodavaonice na Baldekinu teško palo.

Osim Studenca koji nije svima s ruke, stanovnici Baldekina nemaju gdje obaviti malo veću spizu, pričaju. Osim u centrima koji nisu smješteni u kvartu, a imaju  i još jedan nedostatak.

– Sve se danas prebacilo u velike centre gdje smo samo broj. Nestaje povezanosti među ljudima, kada dođeš u kvartovski dućan i popričaš s prodavačicama i drugim kupcima, kada znaju koji kruh kupuješ i kako ti se zove unuka – priča nam Sanja.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Konzum je tu bio godinama i stanovnici Baldekina su na njega naviknuli, a i koristili su brojne pogodnosti koje je nudio.

– Žao mi je što su nam zatvorili Konzum jer smo se naviknuli na njihove cijene. Imamo i Konzum plus karticu i znamo kakvu robu imaju. Također, naviknuti smo na prodavačice – kaže Teja Pauk koja živi u blizini Konzuma.

Sudina ovog prostora nije poznata, ali kako nam kažu stanovnici Baldekina, priča se da će na ovom mjestu svoja vrata otvoriti Studenac.

– Pa godinama je tu bio Konzum, a koliko čujem, sad će Studenac. Nije mi baš drag taj dućan, ali što je tu je. Ionako, često motorom idem do Kauflanda, Tommya ili Lidla – govori nam 30-godišnji Goran s Baldekina.

Podsjetimo, od početka krize u trgovačkom koncernu mnoge Konzum prodavaonice zatvorene su diljem Hrvatske, dok je u gradu Šibeniku zatvoren onaj u prizemlju trgovačkog centra City Life, preko puta zgrade Suda, u ulici Put Gimnazije, na Šubićevcu i u Kaleragi.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.