SDP uputio pitanja Pauku

‘Zavirili smo u županov otvoreni proračun. Bolje da nismo…’Foto: Ilustracija/Arhiva

‘Župan nam se hvali formom otvorenošću proračuna, formom koju ionako mora ispuniti jer je to ipak javni novac, pa zavirili smo gdje se i u što taj novac troši. Možda bi bilo i bolje da nismo, jer su podaci kao i u turizmu, poražavajući’, piše u priopćenju Županijske organizacije SDP-a kojeg potpisuje predsjednik Joško Šupe.

Priložio je Šupe u priopćenju i tablicu u kojoj je usporedio Šibensko-kninsku županiju s ostalim dalmatinskim županijama, prema podacima Hrvatske zajednice županija, kojoj je župan Goran Pauk predsjednik.

– Temeljem prikazanih podataka razvidno je da su nam ukupna proračunska ulaganja u poticanje razvoja, potpore i jačanje turizma, poljoprivrede i gospodarstva, promatrano i u apsolutnom iznosu i po glavi stanovnika, daleko najniže od svih županija u Dalmaciji i to u pravilu po nekoliko puta – upozorava predsjednik ŽO SDP-a.

Na koncu, postavio je i pitanje Pauku jesu li mu i u ovom području ruke vezane i ‘kako namjerava ispuniti razvojni cilj konkurentnog i polifunkcionalnog gospodarstva iz Strategije razvoja’.

– Zar stvarno mislite da se to može ostvariti ovakvim načinom upravljanja proračuna s vaše strane, jer vidimo da su nam ulaganja u odnosu na susjednu Zadarsku županiju čak 165 milijuna kuna manja, a promatrajući po glavi stanovnika gotovo pet puta manja – pitanjem je zaključio Šupe svoje priopćenje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.