Završila protupožarna sezona: Najviše posla bilo u Šibensko-kninskoj i dvije susjedne županije

Ministarstvo obrane u izvješću o protupožarnoj sezoni koja je ove godine trajala od 1. lipnja do 15. listopada podsjetilo je da je manje požara bilo zahvaljujući uspostavi Operativnoga vatrogasnog zapovjedništva i uporabi besposadnih letjelica. Šibensko-kninska županija treća je po broju požara prošle sezone nakon Zadarske i Splitsko- dalmatinske.

Zračne snage Oružanih snaga Republike Hrvatske tijekom sezone angažirane su na 78 požarišta i to najviše u tri dalmatinske županije. Tako su u Zadarskoj županiji zabilježena 23 požara, u Splitsko-dalmatinskoj 22, dok je u Šibensko-kninskoj zabilježeno 18.

Kopnene vojne snage bile su angažirane tri puta i to na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša s ukupno 103 pripadnika, na požarištu Mokalo-Podstup kod Orebića na Pelješcu  s ukupno 102 pripadnika i na požarištu Kula Norinska s 52 pripadnika, izvijestili su iz MORH-a.

Uz gašenje požara provedeno je i 67 protupožarnih izviđanja s protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

( Foto: Ilustracija )

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.