Završna akcija čišćenja Brodarice i Krapnja: ‘Turizam traži urednost, čistoću i red’

U organizaciji Turističke zajednice Krapanj-Brodarica, Šahovskog kluba, Športsko ribolovnog društva, Eko udruge,KUD-a Spužvar, mjesnih odbora Krapanj i Brodarica te  uz posebni trud DVD-a Krapanj-Brodarica danas je održana završna akcija ćišćenja Brodarice i Krapnja.

– Osim što se kroz deset dana očistila cijela obala Brodarice, danas se očistila obala i šetnica na otoku Krapnju kao posljednja organizirana akcija. Isto tako su djeca iz OŠ Brodarica, uz Eko udrugu, uredili veliki pitar u dijelu Brodarice, Maratuša. Obala je pokošena i počišćena, palme i stabla obrezana, a očekuje se od komunalnih službi grada da kroz sljedeći radni tjedan prebace prikupljeni otpad na Bikarac te počiste lokaciju oko Krapanjskog groblja. Kroz javne radove, radom djelatnika koji će se zaposliti u svibnju i lipnju, trebale bi se urediti i ostale poprečne ulice u Brodarici i Krapnju.

br br1 br2 br3 br4

Brodarica i Krapanj svojim akcijama pokazuju koliko vole svoja mjesta i koliko su ekološki osvješteni. Turizam traži urednost, čistoću i red. Brodaričani i Krapljani svjesni su toga i mole grad i komunalne službe da budu na ovom području puno aktivniji jer 4 tisuće stanovnika i oko 5 tisuća turista je velika brojka za mjesta koja nemaju organizirani stalni rad komunalaca, poručuju iz TZ Brodarica.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.