Zbog jakog juga prekinuta potraga za nestalim ribarom

HGSS

Potraga za ribarom koji je nestao jučer poslijepodne u akvatoriju otoka Murtera, danas oko 11 sati prekinuta je zbog jakog juga, doznajemo u Operativno-komunikacijskom centru šibenske policije.

– Potraga je prekinuta zbog jakog juga i velikih valova koji onemogućavaju daljnji tijek akcije, nažalost bez rezultata – kazali su nam u OKCP-u.

RANIJE

Uz Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru Rijeka, murtersko more pretraživali su helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Lučka kapetanija Šibenik, Lučka kapetanija Zadar, pomorska policija, jet-ski HGSS Stanice Zadar, dva potražna psa, 12 dronova, članovi DVD-a Pašman, te 20 članova HGSS-a iz svih dijelova Hrvatske. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 60-godišnjaku.

– Oko 5.30 sati Lučka kapetanija Šibenik započela je potragu gumenjakom, a helikopter HGSS-a poletio je nešto prije 8 sati – izjavila je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Kako doznajemo, trenutno je u tijeku detaljan pregled sjevernog dijela kornatskog otočja te dio ispred otoka Pašman u Zadarskoj županiji. Potraga za nestalim ribarom odvijala se i noćas, i to uz pomoć dronova s termovizijskim kamerama.

HGSS
HGSS

– U potragu je uključena brodica Nacionalnog parka Kornati, dva broda Lučkih kapetanija te dva broda policije. Pretražujemo zapadnu stranu murterskog mora i južni dio otoka Pašmana. Temperatura mora je 12 °C i zbog toga  je mogućnost preživljavanja manja. Međutim, potraga je usmjerena i na hridi i pučinu, jer se nadamo da se uspio domoći kopna – kazao nam je šibenski lučki kapetan Robert Baljkas.

Podsjetimo, ribar je jučer oko podneva iz Murtera isplovio prema otoku Vrulje na Kornatima, i od tad mu se gubi trag. Policija je dojavu o njegovom nestanku zaprimila oko 16.20 sati. Pola sata kasnije pronađen je njegov brod kod otoka Sit, ali ne i ribar.

Nestao ribar u murterskom akvatoriju: Potraga prekinuta zbog mraka, brod mu je pronađen kod otoka Sit

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.