Zbog Lećevice će se Plenković nakon HDZ-ova rođendana sresti sa županima Paukom i Ževrnjom

Predsjednik Vlade Andrej Plenković koji će, kao predsjednik HDZ-a, sudjelovati na proslavi 27. obljetnice osnutka stranke sastat će se večeras u Šibeniku sa županom Goranom Paukom, županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom te v.d. ravnateljem Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica Tomislavom Šutom, zbog centra za gospodarenje otpadom Lećevica, protiv kojeg se bune brojne udruge i stanovništvo na tom dijelu zemlje. Župan Pauk prije tri dana sastao se s ministrom Dobrovićem i upozorio ga na moguće probleme vezano uz lokaciju centra Lećevica koji se nalazi na krškom terenu i području na kojemu su izvori pitke vode. Župan je ministra podsjetio i da su Skupština Šibensko-kninske županije i Općinsko vijeće Općine Unešić donijeli zaključke kojima se protive gradnji centra na toj lokaciji, pa će biti zanimljivo ćuti što će na sve reći premijer s obzirom da Ministarstvo ne odustaje od tog projekta, započetog još prije 11 godina.

Vlada je, inače, početkom godine prihvatila Plan gospodarenja otpadom od 2017. do 2022. godine i, kako pišu iz premijerovog ureda, ‘donošenje Plana gospodarenja otpadom važan je preduvjet za korištenje sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u ovoj financijskoj perspektivi, u kojemu je ukupno predviđeno oko 475 milijuna eura za financiranje sektora otpada. Plan omogućuje da se na kvalitetan način rješavaju pitanja gospodarenja otpadom te će pomoći u pogledu funkcioniranja već izgrađenih centara za gospodarenje otpadom, kao i onih čija je izgradnja u tijeku te oko izrada studija izvodljivosti za one koji tek slijede’.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.