Zdravko Mamić osuđen: Čeka ga šest i pol godina zatvora i oduzeta mu je imovina

Foto: Facebook

Zdravko i Zoran Mamić, Damir Vrbanović te Milan Pernar nepravomoćno su proglašeni krivima u prvostupanjskom postupku na Županijskom sudu u Osijek, prenosi RTL. Milan Pernar dobio je jedinstvenu kaznu zatvora od 4 god i 2 mjeseca. Zdravko Mamić dobio je jedinstvenu kaznu zatvorda od 6 i pol godina. Zoran Mamić dobio je jedinstvena kaznu zatvora 4 god i 11 mjeseci. Damir Vrbanović dobio je 3 godine zatvora.

Braća Mamić i Vrbanović proglašeni krivima za izvlačenje novca iz Dinama u slučaju podjele transfera s Dejanom Lovrenom kako bi se priskrbila nepripadna imovinska korist mlađem Mamiću od 25,8 milijuna kuna.

Zdravko Mamić kriv je i za izvlačenje novca u slučaju podjele transfera s Lukom Modrićem. Riječ je o 80,9 milijuna kuna, od kojih je Dinamo platio 14 milijuna poreza, a ostatak isplatio Modriću.

Ovaj je od tog novca sebi zadržao 14,9 milijuna kuna, a ostalih 52 milijuna predao Mamiću i članovima njegove obitelji.

U procesu ‘teškom’ 128 milijuna kuna. Braću Mamić i Vrbanovića USKOK je teretio se da su oštetili Dinamo za ukupno 115,8 milijuna kuna, dok je radnjama mlađeg Mamića i Pernara državni proračun oštećen za 12,2 milijuna kuna.

Na izricanju presude koja je počela u podne nije se pojavio niti jedan okrivljenik. Stariji Mamic dan ranije hrvatskoj javnosti obratio se iz Međugorja poručivsi kako vjeruje da će biti oslobođen, ali da na izricanje presude neće doći. Pernar i mlađi Mamić oslobođeni su po prvoj točki optužnice za djelo primanja i davanja mita.

Naslovna fotografija: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.