Zekanović ne podržava Vladu pa ga HDZ miče iz Upravnog vijeća šibenskog Velučilišta

Hrastovac Hrvoje Zekanović uskoro više neće sjediti u Upravnom vijeću Veleučilišta u Šibeniku budući da je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (HNS) pokrenula proceduru njegova razrješenja, doznaje Šibenski portal. Zekanović, naime, više ne podržava HDZ-ovu Vladu, stoga je odlučeno da više ne predstavlja ni Ministarstvo u Upravnom vijeću.

Hrastovac je, uz Mirjanu Žurić i Josipu Jović Zlatović, bio predstavnik resornog ministarstva, a u lokalnom HDZ-u su, doznajemo, dali ‘mig’ državnoj razini kako bi ga trebalo razriješiti, baš kao što je bio slučaj sa saborskim odborima. No, u tim će odborima možda opet sjediti, ali kao dio opozicije…

– Mislim da, s obzirom koliko sam pomogao, a pomogao sam mnogo, da bih ja kao volonter i dalje trebao doprinosiiti prosperitetu i napretku. Ali, bez obzira što nisam u Veleučilištu i dalje ću lobirati za tu instituciju kao i dosad – kazao nam je Zekanović koji još ne zna je li službeno razriješen, a naglasio je kako nije primao naknadu za radu tom vijeću.

Inače, uz predstavnike ministarstva, u njemu još sjede predstavnici Veleučilišta, a riječ je Ljubi Runjiću i Ivanu Livaji. Za taj posao dobivaju oko 1.800 kuna mjesečno.

Nadalje, Zekanović smatra kako je njegovo razriješenje politički legitimno, no ističe kako bi ljude, koji kvalitetno rade svoj posao, a bili su nazočni svim sjednicama, trebalo više iskoristiti.

– Nažalost, u Hrvatskoj je gotovo isključivo bitno kojoj političkoj opciji pripadaš – kazao je Hrastovac.

Mig lokalnog HDZ-a, inače, došao je zbog činjenice da je Zekanović u Sabor ušao na listi HDZ-a, a tu istu stranku više ne podržava. Također, protiv HDZ-a je išao i na lokalnoj razini kada se kandidirao za gradonačelnika u koaliciji s bivšim dogradonačelnikom ‘Konzervativcem’ Nikicom Penđerom. No, Zekanovića takva vrsta ‘osvete’ ne smeta.

– Na žalost onih koji bi se možda htjeli osvjetiti, Hrvoje Zekanović nema crnog rublja i smatram se vjerodostojnim za razliku od njih – poručio je saborski zastupnik iz redova Hrasta.

O razrješenju Zekanovića iz Upravnog vijeća, i o tome tko bi ga trebao zamijeniti, upitali smo i nadležno ministarstvo, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.