Zeleni grad priprema se za sljedeću turističku sezonu: ‘Uređujemo površine kako bi svi ulazi u grad bili na nivou’

Zeleni grad započeo je s pripremama za sljedeću turističku sezonu uređujući površine na nekoliko lokacija kako bi svi ulazi u grad bili na nivou, otkrio nam je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Proteklih dana uređivali su nekoliko lokacija u gradu koje su ozelenili i oplemenili stablima i oleandrima.

– U suradnji s Hrvatskim cestama u Ulici Velimira Škorpika kraj stanice za tehnički pregled vozila posadilo smo 15 stabala gledečija koje je inače porijeklom iz Amerike. U Europu je došlo u 17. stoljeću, listopadno je, zna narasti do 30 metara i krasi sve više parkova diljem svijeta. Sedam takvih stabala posađeno je i kod Kauflanda u Ulici grada Vukovara, a uredili smo i površinu na početku Istarske ulice gdje su donedavno bili kontejneri. Rotor u Mandalini smo kompletno obnovili i zasadili novu travu – kazao nam je Ljubičić.

zeleni

Osim gore spomenutih površina, Zeleni grad je uredio raskrižje prema Podsolarskom gdje su zasadili puzajući ružmarin s ciljem da se napravi površina koja će biti kompletno zelena.

zeleni2

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.