Zima će konačno početi nalikovati na zimu

Prema najavama na zapadu zemlje naoblaka se raskinula. Naši će se krajevi nalaziti u polju malo sniženog tlaka zraka u sustavu prostrane, ali plitke ciklone, dok će se po visini zadržavati veća količina vlažnog zraka. Sunčanih razdoblja bit će i danas, osobito na Jadranu, dok će na kopnu prevladavati oblačno, uz mjestimične slabe oborine, ponegdje i maglu, a bit će i malo hladnije.

Na šibenskom je području jutro vedro sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 6 °C. U Rogoznici i na Žirju je 8, u Pirovcu 4, u Vodicama 3, u Kninu 2, a u Skradinu i Drnišu 1 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Uz obalu će puhati slaba bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura između 7 i 13, u unutrašnjosti malo niža.

Do kraja tjedna na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a malo kiše bit će uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjerena i jaka bura koja će podno Velebita na udare biti i olujna. S jačanjem bure prema kraju tjedna bit će i postupno hladnije.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.