Zima je izborila produžetke, ali nema šanse protiv proljeća

Astronomski proljeće počinje danas u 17.15 sati, ali to će vam slabo pomoći jer zima je odlučila odigrati produžetke. Hladni prodor sinoć je dohvatio kninsko i drniško područje i spustio temperaturu vrlo blizu nuli. Obala se još ne da, ali i ona će popustiti pod refulima bure. Jutros je na šibenskom području pretežno oblačno i puše umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku 3°C. U Rogoznici je izmjereno 6°C, u Pirovcu 4, u Vodicama, Skradinu i Primoštenu 3, u Drnišu i Kninu 1°C.

Danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Dalmaciji će uz prolazno više oblaka povremeno biti kiše ili pokojeg pljuska. Navečer novo jače naoblačenje uz sve češću oborinu prema kraju dana. U unutrašnjosti Dalmacije osim kiše bit će i snijega. U Dalmaciji će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak navečer okrenuti na mjestimice jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu između 7 i 12 °C.

ciklona

Nova ciklona u noći na srijedu povući će hladni zrak nad Dalmaciju. Prodor hladnog zraka će se osjetit kroz jačanje bure tijekom srijede na jaku i olujnu, a podno Velebita s orkanskim udarima. Bura podno Velebita može imati udare i iznad 150 do 170 kilometara na sat. Na području srednjeg Jadrana udari bure mjestimice preko 100 kilometara na sat.

Uz osjetan pad temperature zraka te jaku i olujnu buru susnježice i snijega u noći na srijedu te u srijedu može biti i uz obalu srednjeg Jadrana te podno Velebita nošenog orkanskom burom. Snijega može biti i na vrhovima Brača. U noći na četvrtak i u četvrtak snijega može biti i u Konavlima. Ponegdje će se stvoriti i snježni pokrivač, osobito u Zagori.

Od petka vrijeme će se postupno stabilizirati pa će uz sve više sunčanih perioda biti iz dana u dan po stupanj do dva toplije. U danima vikenda našim krajevima će se primicati nova ciklona pa uz porast naoblake povremeno će biti i kiše. Uz okretanje vjetra na jugo temperature zraka će dodatno porasti.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.