Zima je kapitulirala ili se možda samo pregrupira za novi udar

Rano je još za konkretan odgovor, ali je gotovo sigurno da prvih desetak dana veljače nećemo osjetiti zube zime. Južina je zavladala i uzmači će tek pred hladnim zrakom koji se u ovim trenucima zaputio sa Arktika, a gdje drugdje nego južnije. Hoće li mu sibirski prostori dodati snagu i usmjeriti ga opet prema nama, pričekajmo još koji dan, a do tada uživajte u toplim danima, kišobran neka vam bude pri ruci i ne dajte se jugu.

Kako su nam prognostičari i obećali, jutro je osjetno toplije. Temperatura zraka u 6.00 sati bila je u Šibeniku, Rogoznici, Vodicama, Pirovcu i Bilicama 11°C. U Skradinu je jutros izmjereno 12°C, a u Kninu i Drnišu 8°C. Oblačno je i puše umjeren istočni vjetar.

Danas će biti umjereno do znatno oblačno. Povremeno će padati kiša, osobito na sjevernom Jadranu. Najmanje kiše na jugu Dalmacije gdje može i potpuno izostati. Puhat će umjereno do pojačano jugo, na moru sjevernog Jadrana povremeno i jako. Najviše dnevne temperature zraka od 7 do 14°C.

Promjenjivo će biti i tijekom četvrtka. Uz umjereno do znatno oblačno vrijeme kiše će biti tek povremeno, češće na dijelovima sjevernog Jadrana, a rjeđa u Dalmaciji gdje veći dio dana može biti suho. Puhat će umjereno do pojačano jugo, na moru ponegdje i jako. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaleđu od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 15°C.

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.