Zima se umorila: Anticiklona osvojila naše prostore

Dok se gore na sjeveru, između Islanda i Skandinavije, kako kažu prognostičari, bore titani, megaciklona sa atlantika i anticiklona koja će povući hladni zrak sa istoka, naši su krajevi bili kolateralna žrtva sekundarnih ciklona od kojih je jedna prohujala početkom tjedna.

Jučer je tako u našim krajevima slabog snijega bilo samo na vrhu Promine iznad 900 metara gdje se temperatura spustila na 1°C. Prema vikendu će jačati anticiklona koja će nam za neko vrijeme osigurati stabilnije vremenske prilike.

Jutros je pretežno vedro na šibenskom području i puše jaka bura. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku i Kninu je iznosila 4°C. U Rogoznici jutros 6°C, u Pirovcu 5, u Skradinu i Dubravi 3, a u Vodicama 2. Drniš jutros mjeri -1°C, a najhladnije su Bilice s -2°C.

Danas će na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije biti uglavnom suho i djelomice sunčano. Puhat će umjerena bura koja još ujutro ponegdje može biti i jaka. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 13 °C.

Na Jadranu u sljedeća dva dana djelomice sunčano, a uz više oblaka malo kiše može pasti uglavnom u Dalmaciji, osobito na otocima. Sunčanije i uglavnom bez oborina očekuje se u subotu. Prevladavat će bura, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i jaka.

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ, HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.