Zimski uvjeti: Snijeg ponovno prekinuo kamionski promet

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, i na A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Gornje Jelenje-Čavle-Rijeka, i DC1 Zagorje-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Palanka (Ličku magistralu).

Kako javlja Hrvatski autoklub trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za za kamione s prikolicama i tegljače iz smjera Rijeke i Dalmacije prema unutrašnjosti, i obrnuto.

kameresnig

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice zbog olujnog vjetra smiju prometovati samo osobna vozila. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, autocesti A7 Draga-Šmrika, i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem djelu zemlje, dok snijeg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura tijekom noći moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na brojnim cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici i zadarskoj županiji.

Zimski su uvjeti i obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na svim državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Gračaca te u Gorskom kotaru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.