Zlatni vatrogasci Ivan Cvitan i Slaven Kumer: ‘Bez obzira na nagrade mi uvijek s jednakim žarom radimo svoj posao’

Facebook

Ivan Cvitan i Slaven Kumer, profesionalni vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika, u 12. mjesecu iz kuće u plamenu spasili su trudnicu i psa, i za taj hrabri čin dobili ovogodišnju zlatnu povelju i plaketu za Najpothvat u vatrogastvu 2016. godine, koju dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

– Plamen je zahvatio armirano vanjsko stubište, nas dvojica smo ušli u kuću i unutra našli trudnicu. Kolegu Slavena sam poslao po masku za disanje i zajedno smo izvukli trudnicu vani. Kasnije smo spasili i psa s drugog kata kuće, prisjetio se 30-godišnji vatrogasac Cvitan.

Hrvatska vatrogasna zajednica svake godine u sklopu obilježavanja Dana vatrogastva i proslave svetog Florijana, dodjeljuje zlatnu, srebrenu i brončanu povelju najhrabrijim vatrogascima, a Ivan i Slaven po prvi su put dobili nagradu takve vrste.

– Lagali bi kad bi rekli da nam nagrada ne znači. Sigurno znači, to je vrsta dodatne motivacije i znak da ljudi cijene naš posao, ali bez obzira na nagrade, mi uvijek s jednakim žarom, srcem i dušom radimo svoj posao, kazao je Cvitan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.