Zoran Smolić zatražio ispisnicu iz Hrvatske seljačke stranke!

Zoran Smolić/Arhiva

Aktualni dožupan i bivši predsjednik županijskog HSS-a Zoran Smolić, zatražio je ispisnicu iz stranke jer, kako je naveo,  odluke ‘o mojoj odgovornosti nema, a suspenzija može trajati dok se nesretnici ne smiluju izbaciti nas ili pomilovati’, piše Smolić Borisu Dukiću, predsjedniku šibenskog HSS-a.

Smolić je obavijestio, sad već bivšu stranku, da se postupak utvrđivanja njegove političke odgovornosti na temelju odluke predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i Predsjedništva vodi već nekoliko mjeseci.

‘Moja suspenzija je imala za cilj samo jedno, udaljiti mene kao i ostale suspendirane iz procesa koji se odvijaju mimo Statuta i Zakona o političkim strankama. Moja GO na čelu s predsjednikom, kako i moja ŽO na čelu s oktroiranim vodstvom ponašala se nemoralno i nekorektno prema meni, na tomu im se iskreno zahvaljujem.’, priopćio je Smolić.

U ispisnici je zatražio brisanje iz članstva s danom 19. prosinca.

‘Napominjem, žalbe nisam pisao, niti milosti nisam tražio, ni žali ni oprosta, odlučio sam se olakšati vam posao, naveo je Smolić koji se oglasio na svom Facebook profilu u kojem zahvaljuje prijateljima za podršku uz napomenu da ‘ovo iscrpljivanje i valjanje u blatu s nedosljenim sljedbenicima onoga tko kaže da je HSS nestao pao na dno dna, da nema svoju politiku itd…Nema više nikakvog smisla, u takav HSS ja nisam nikada vjerovao. Moguće da je i ovaj potez borba za pravi put, vjeruje Zoran Smolić.

Podsjetimo, Smolić je jedan od stotinjak članova koje je neposredno nakon parlamentarnih izbora suspendirao predsjednik HSS-a Krešo Beljak optuživši ih da su opstruirali izbore nezadovoljni što je  HSS na njih izašao u SDP-ovoj koaliciji. Potom je za predsjednika županijskog HSS-a izabran Marin Mikšić.

Hoći li i u kojoj opciji Smolić nataviti svoju političku karijeru danas nismo uspjeli doznati.

– Trenutačno sam neovisan i nemam stranku uz koju sam vezan. Neka se stvari malo slegnu. Ovo stanje u HSS-u, u kojem sam ja skoro 20 godina je potpuno kaotično i to zaista više nisam htio trpjeti. Dao sam im šansu da me izbace sami, no predsjednik je zloupotrijebio čak i institut suspenzije ne donoseći bilo kakvu odluku o meni ili drugim suspendiranim kolegama, rekao je Smolić za Šibenski portal.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.