Župan Pauk i 20 lovoovlaštenika sklopili ugovore vrijedne oko 300 tisuća kuna. Cilj im je razvoj lovnog gospodarstva

Župan Goran Pauk danas je potpisao ugovore vrijedne 296.800 kuna sa 20 lovoovlaštenika zajedničkih i državnih lovišta na području Šibensko-kninske županije.

Ugovori se sklapaju u skladu sa provedbom Programa razvoja lovstva koji ima za cilj razvoj lovnog gospodarstva na području Šibensko-kninske županije i temeljem Javnog poziva za subvencioniranje troškova obnove matičnog fonda divljači, zaštite usjeva i nasada od divljači, uređenja i održavanja puteva, prosjeka i lovačkih staza, opremanja i uređenja lovišta, suzbijanja krivolova, izrade planskih akata za gospodarenje lovištima i osiguranja lovišta.

– S realizacijom sufinanciranih projekata smo zadovoljni, te vam i dalje osiguravamo stručnu i financijsku podršku, jer smo kao davatelji lovozakupa zainteresirani za razvoj lovstva, ali i za ostale dobrobiti koje Vaša društva ostvaruju na gospodarskom, društvenom i ekološkom planu – kazao je župan Pauk.

Jedna od potpisnica ugovora, Nella Slavica, direktorica društva Sveti Hubert za lov i turizam, u ime svih lovoovlaštenika zahvalila je županu Pauku i Šibensko-kninskoj županiji na potpori koja se pruža lovcima i razvoju lovstva u županiji.

S ovogodišnjim sredstvima, Županija je do sada uložila oko četiri i pol milijuna kuna u projekte iz oblasti gospodarenja lovištima i divljači, kao i promidžbene i istraživačke projekte iz oblasti lovstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.