Župan Pauk podijelio 1,5 milijuna kuna općinama i gradovima za sanacije štete na pomorskim dobrima

Ukupno 1,5 milijuna kuna vrijedne ugovore potpisao je danas šibensko-kninski župan Goran Pauk s predstavnicima Općina Bilice, Pirovac, Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Primošten te gradova Šibenik, Vodice i Skradin za sanacije štete na pomorskim dobrima.

Gradu Šibeniku odobreno je 100 tisuća kuna za nastavak radova na šetnici na Kapriju te dodatnih 100 tisuća za sanaciju pomorskog dobra u Koromašni.

Za sanaciju Vranjkove rive u Prvić Luci te sanaciju Kekinog žala, Grad Vodice dobio je 200 tisuća kuna, dok je Općini Bilice Županija odobrila 150 tisuća kuna za sanaciju mula na Zicovoj punti, plažu u Mikulandram, Šparadićima i Vruljama te Kecinu kulu i kameni prsten.

Općina Pirovac dobila je 150 tisuća kuna za sanaciju pomorskog dobra u uvali Vrilo, dok je Tribunj dobio 150 tisuća kuna za Zamalin. Isti iznos odobren je Općini Tisno za sanaciju dijela istočne Gomilice, a Općina Murter-Kornati dobila je također 150 tisuća kuna za sanaciju dijela koji spaja Podvrške i Škojić te radove na pomorskom dobru na određenoj katastarskoj čestici.

ugovori zupanija (8)

Za sanaciju šetnice od Bilog do poluotoka Raduča, Općina Primošten dobila je 200 tisuća kuna, a isti iznos dobio je i Grad Skradin za uređenje plaže.

– U proteklih pet godina na sanaciju pomorskog dobra ove vrste utrošeno je 6,4 milijuna kuna. po godinama, najmanje je utrošeno 2016. godine, a najviše prošle godine kada je Županija dodijelila 1,8 milijuna kuna. U prvoj skupini su Vodice kojima je odobreno 1,1 milijun kuna, Tribunju je pripalo 850 tisuća kuna, Općini Murter-Kornati 800 tisuća, Primoštenu 700 tisuća, a Grad Šibenik dobio je nešto manje od 700 tisuća kuna – kazao je župan Pauk.

U trećoj skupini je Općina Pirovac kojoj je Županija dodijelila 600 tisuća kuna za sanacije pomorskog dobra, a Bilicama i Tisnom proteklih je godina odobreno po 550 tisuća kuna.

ugovori zupanija (34) ugovori zupanija (4)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.