Županija je već danas na šest milijuna noćenja. Prošle godine to smo postigli krajem listopada

Čak šest milijuna noćenja Šibensko-kninska županija će postići današnjim danom, dok je taj broj prošle godine postignut tek krajem listopada. Istaknuo je to župan Goran Pauk nakon sastanka s novim direktorom Glavnog ureda Turističke zajednice Kristijanom Staničićem koji je danas došao popričati s bitnim čimbenicima turizma u Šibensko-kninskoj županiji.

Na sastanku su, dakle, bili vijećnici Županijske turističke zajednice potpomognuti s bitnim direktorima turističkih zajednicama  i direktorima te predsjednicima uprava velikih turističkih tvrtki.

-Ovaj grad također pokazuje izniman turistički rast u smislu broja noćenja i turističkih dolazaka. I ovdje, kao i u ostalim turističkim regijama, osjeti se rast i vjerujem da će tako biti do kraja godine. Ono o čemu smo razgovarali su teme koje tište turističke djelatnike – kazao je Staničić.

image6

Također, podsjetio je kako je županija predvodnik nautičkog turizma u Hrvatskoj, a riječ je o segmentu koji raste iz godine u godinu.

-Ne bih zaobišao ni ostale resurse kojima županija raspolaže. Ima dva nacionalna parka, UNESCO-vu baštinu, iznimno bogatu priču i resurse u smislu gastronomije. Sve su to preduvjeti koji nam daju za pravo vjerovati da će Šibensko-kninska županija nastaviti ovakvim tempom – istaknuo je direktor Turističke zajednice.

Posebno je, kaže, kolegice i kolege upoznao s javnim projektima jer je cilj na vrijeme krenuti s pripremama za sljedeću turističku sezonu. Cilj je još povećati i aviopromet u Hrvatskoj, odnosno udruženim snagama se kvalitetnije oglašavati, bilo da se radi o primarnim tržištima iz Europe, ili daljnjim tržištima.

Na novinarsko pitanje jesmo li postigli limit što se tiče broja dolaska gostiju, Pauk je napomenuo kako je to klasična priča srpnja i kolovoza koji su špica te se tu značajni pomaci ne mogu ostvarivati.

image1

-Imamo veliku mogućnost kroz naš ruralni dio gdje je još nebrojeno mogućnosti za proširenje tog segmenta. Od 450 do 500 hektara površine je u županijskom prostornom planu označeno crvenom bojom, znači turističko je, a svega je tridesetak posto, ili iskorišteno, ili u građenju. Imamo prostora na kojem možemo razvijati ozbiljni turizam – naglasio je Pauk te dodao da županija raspolaže s oko 110 tisuća ležajeva.

Kulturni turizam je u stalnom razvitku, napomenula je direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić.

-Trenutačno pripremamo nove marketinške aktivnosti. S obzirom na nove situacije koje su nam se dogodile, započinjemo i s reklamiranjem sv. Nikole, ali i tvrđava na području grada Šibenika. Znamo da je kulturni turizam specifičan i nije dovoljno imati kulturne atrakcije, već ih se mora na adekvatan način prezentirati – poručila je Šikić.

Na riječi šefice županijske turističke zajednice nadovezao se njezin nadređeni, Staničić, koji je dodao kako kulturni turizam nudi dolaske tijekom cijele godine, a u pravilu tada dolaze turisti s Dalekog Istoka pa možemo rasteretiti špicu sezone.

Inače, prosjek potrošnje turista je 66 eura po danu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.